2020-08-14 08:02:05• hírek • Agerpres

Simona Halep bejutott a prágai tenisztorna negyeddöntőjébe

Foto: wikipedia
Foto: wikipedia

Simona Halep három szettben, 3:6, 7:5, 6:2 arányban legyőzte csütörtökön a cseh Barbora Krejcikovát, és ezzel bejutott a 202.250 dollár összdíjazású prágai tenisztorna negyeddöntőjébe.

A világranglista második helyét elfoglaló román lánynak több mint két órára volt szüksége ahhoz, hogy felülkerekedjen a világranglista 118. helyén álló ellenfelén.

Halep breakkel kezdte a mérkőzést és vezetett is 2:1-re, de nem a tőle megszokott játékot hozta, sokat hibázott, így ellenfele 6:3-ra megnyerte a játszmát.

A második szettben javult a román lány játéka, vezetett is 5:2-re, ekkor azonban ismét elkezdett sokat hibázni, így Krejcikova egyenlített (5:5), de a játszma vége Halepnek ment jobban, és a hatodik szettlabdát értékesítve 7:5-re nyert.

A döntő szett elején a cseh elhúzott 2:0-ra, ezt követően azonban Halep megnyert zsinórban hat játékot (6:2) és ezzel a mérkőzést is.

Halepnek tíz kettős hibája volt a találkozón, míg ellenfelének három, a román lány 21 nyerő ütést mutatott be, a cseh 30-at, Krejcikovának azonban 34 ki nem kényszerített hibája volt, míg Halepnek 26.

A negyeddöntőben a lengyel Magdalena Frech (WTA-174.) lesz Simona Halep ellenfele.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: